Pentru prima oara dupa razboiul pentru Mitropolia Ardealului, IPS Bartolomeu Anania de la Cluj si IPS Laurentiu Streza de la Sibiu au slujit impreuna
Prilejul de a arata poporului ca in Ardeal a pogorit din nou pacea intre clerici a fost dat de sfintirea unei biserici si a doua troite, in muzeul in aer liber al Complexului National Muzeal ASTRA din Sibiu. Astfel, desi sfintirea cadea in atributiile chiriarhului din zona, adica ale IPS Laurentiu, acesta l-a invitat si pe IPS Bartolomeu, cu care la inceputul anului era in razboi total. Mai mult, simbata cei doi au declarat la Sibiu ca se inteleg ca fratii si vor oficia impreuna si alte slujbe.

"Nici nu am fost certati. Doar sintem arhierei. Urmeaza sa oficiem si alte slujbe impreuna, chiar in Catedrala Mitropolitana din Sibiu, anul viitor, dupa ce va fi renovata", a declarat IPS Bartolomeu Anania. La rindul sau, mitropolitul Laurentiu a descris drept "o minune" slujba oficiata cu mitropolitul Bartolomeu. "Iata ca s-a implinit si minunea aceasta. Am slujit impreuna si nu s-a intimplat nimic. Din contra, ne-am rugat impreuna si vom fi impreuna pentru ca Ardealul e tot Ardeal", a spus IPS Laurentiu Streza.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.