Mustafa Tartousi, armatorul navei sechestrate pentru verificari in legatura cu posibilitatea ca Omar Hayssam sa fi parasit Romania la bordul ei, este urmarit penal pentru fapte de terorism

Intr-un comunicat remis presei, ieri, de catre Ministerul Public, se arata ca procurorii "au indicii care dovedesc implicarea lui Tartousi in parasirea ilegala a teritoriului national de catre Omar Hayssam, la bordul unei nave, in dimineata zilei de 30 iunie 2006, cu destinatia Siria, pe ruta Constanta - Alexandria (Egipt) - Tartous (Siria)".

Printr-o ordonanta a Ministerului Public, emisa in data de 6 august a.c., procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de Mustafa Tartousi pentru savarsirea infractiunii de sprijinire a unei persoane despre care ar fi stiut ca intentioneaza sa savarseasca un atentat terorist.

Prin aceeasi ordonanta, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra navei "Imam T. Nava" - aflata sub pavilion nord-coreean si manageriata de Tartousi Shiping Company Constanta, reprezentata de Mustafa Tartousi.

Ancheta in acest caz va fi continuata de procurori impreuna cu SRI, Inspectoratul General al Politiei Romane, Politia de Frontiera si DGIPI.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.