Ancheta in cazul triplului asasinat ce a avut loc in decembrie 2005 in cartierul Giulesti va continua in zilele urmatoare cu reconstituirea faptelor si cu expertizarea psihiatrica a elvetianului Pierre Francois Sgueglia, autorul asasinatului. Asa cum prevad normele in vigoare, reconstituirea faptelor si expertizarea psihiatrica a inculpatului sunt ultimele acte penale pe care anchetatorii le mai pot intreprinde inainte de a trimite dosarul pe masa judecatorilor. Elvetianul Pierre Francois Sgueglia (n.r. - al carui mandat de arestare preventiva expira in data de 18 august a.c.) va fi internat, la mijlocul saptamanii viitoare, la Spitalul Penitenciarului Jilava. Aici, acesta va fi examinat timp de doua saptamani de o echipa de experti ai Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici".

Potrivit legislatiei penale, expertiza psihiatrica este necesara si obligatorie in toate cazurile de omor deosebit de grav, acuzatie pentru care elvetianul a fost arestat preventiv. in 21 iulie a.c., Sgueglia si-a recunoscut fapta in fata judecatorilor Tribunalului Municipiului Bucuresti, desi anterior sustinuse ca este nevinovat. Cu toate acestea, el admisese atunci ca le cunostea pe persoanele ucise si ca a avut o relatie cu Marilena Pantazi, romanca de 23 de ani, una dintre victimele sale.

Imediat dupa ce a ucis intreaga familie de bucuresteni (Marilena Pantazi, sotul si soacra acesteia) sub ochii fetitei de 4 ani si jumatate a celor doi soti, elvetianul a fugit in Serbia, de unde a fost extradat. in 18 august a.c., Sgueglia va fi prezentat judecatorilor TMB cu propunerea de prelungire a mandatului de arestare preventiva.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.