Ministerul Economiei si Comertului a decis sa inceapa un amplu control la mina Baia-Noua pentru a analiza activitatea dea colo dar si pentru a desfasura o ancheta cu privire la accidentul in urma caruia si-au pierdut viata doi mineri. Echipa MEC va analiza si modul in care sefii minerilor si-au construit vilele luxoase de pe malul Dunarii, deoarece exista reclamatii ca la constructia acestora au muncit ortaci si ca unele materiale de constructii au fost sustrase din curtea minei. Printre cei reclamati se afla directorul Mihai Busoniu si reprezentantul firmei care pregateste hrana minerilor, Svoboda Matei.

In urma tragediei de la mina Baia Noua, continua operatiunile de recuperare a trupurilor neinsufletite ale celor doi mineri prinsi in subteran. Se va evacua apa din galeria principala, aflata la oa dancime de 240 de metri, iar cautarile vor continua. Subprefectul de Mehedinti, Constantin Saceanu, apreciaza ca sunt sanse minime ca trupurile celor doi mineri decedati, Zdrasko Ianculovici, de 42 de ani, si Liviu Tomoioaga, de 29 de ani, sa mai poata fi recuperate. Accidentul de la Baia Noua a avut loc din pricina miscarilor straturilor de steril si de apa, care, infiltrandu-se, le face tot mai instabile. Subprefectul a declarat ca vor fi incetate cautarile doar daca viata salvatorilor va fi pusa in pericol.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.