Dupa vizita fulger din Irak, presedintele a plecat in Afganistan si poate ca urmare a presupuselor glume facute de soldatii americani pe seama mijloacelor de transport romanesti, Basescu a declarat ca masinile ARO - pe care el le-a probat personal si au pornit la cheie trei din patru - vor fi inlocuite cu masini americane de lupta Humvee

Interesant este faptul ca presedintele a adaugat ca ministrul Apararii Teodor Atanasiu nu stie inca acest lucru. In cursul vizitei seful statului a avut convorbiri cu presedintele afgan, Hamid Karzai, si cu membrii guvernului de la Kabul.

Seful statului roman a ajuns joi pe aeroportul militar din Kandahar si se va intalni cu presedintele Hamid Karzai, cu membrii guvernului dar si cu militarii romani din Batalionul 2 Infanterie Bucuresti. Militarii romani dislocati in Kandahar au deja 10 masini Humvee, potrivit unei intelegeri facute la Washington intre presedintele Basescu si Donald Rumsfeld, secretarul american al Apararii, in timpul vizitei in SUA.

Miercuri, in Irak, la Talil, Basescu a probat patru ARO, dintre care trei au pornit la prima cheie. "Demonstratia" a fost o aluzie la faptul ca ministrul Apararii a declarat recent ca soldatii americani din Irak pun pariuri in fiecare dimineata, care dintre ARO-urile romanilor nu va porni la cheie.

Presedintele Traian Basescu a aterizat ieri dimineata, pe aeroportul militar din Kandahar, in Afganistan, unde i-a vizitat pe militarii romani din cadrul Batalionului 2 Infanterie Bucuresti, dislocati in teatrul de operatiuni din zona. Intampinat la sosirea pe aeroport de o delegatie venita la bordul unei masini americane de lupta HUMVEE, seful statului a lasat sa se inteleaga ca armata romana ar urma sa renunte la masinile ARO in schimbul acestui tip de vehicul.

"Uite baieti, cu masinile astea o sa inlocuim ARO-urile, insa Atanasiu nu stie inca", a spus presedintele Basescu, adresandu-se presei. In Kandahar, exista deja zece astfel de masini pentru militarii romani, dar vor mai veni si altele ca urmare a unei intelegeri facute la Washington cu Donald Rumsfeld, secretarul de stat pentru aparare, in timpul ultimei vizite in SUA a presedintelui. Militarii americani care conduc aceste masini celebre in intreaga lume sustin ca ele sunt foarte sigure. In cadrul vizitei in Afganistan, presedintele va avea convorbiri cu omologul sau afgan, Hamid Karzai, si cu membrii guvernului de la Kabul.

In cadrul intalnirilor cu oficialii afgani, seful statului a exprimat vointa politica a Romaniei de a continua si diversifica dialogul politic cu aceasta tara, pe masura dezvoltarii institutiilor democratice.

De asemnea , presedintele a urmarit si dezvoltarea relatiilor economice bilaterale, prin identificarea si derularea unor proiecte de reconstructie cu participarea unor firme romanesti.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.