Colegiul CNSAS a anuntat ca decizia "luata in urma cu ceva vreme"in cazul judecatoarei Florica Bejinarium, prin care contestatia acesteia a fost admisa, a fost redactata ieri si ca ii va fi trimisa foarte curand. Desi in prima faza CNSAS a decis ca judecatoarea a facut politie politica, membrii Colegiului s-au razgandit. Intrebat de ce s-a luat aceasta hotarare, avand in vedere ca in dosarul lui Bejinariu exista adeverinte care demonstreaza ca aceasta a primit bani de la Securitate, purtatorul de cuvant al Colegiului a nuantat schimbarea de opinie a Colegiului.

Cazimir Ionescu a explicat ca raspunsul dat de CNSAS are in vedere faptul ca au existat situatii clare de persoane care au colaborat cu Securitatea, au semnat angajamente si chiar au primit bani si, cu toate acestea, nu au facut politie politica.

Incantati de votul Colegiului, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au calificat drept absolut normala decizia CNSAS. "Prin aceasta decizie se demonstreaza ca sustinerile ferme ale judecatoarei Florica Bejinariu sunt conforme realitatii, iar afirmatiile unor persoane publice potrivit carora doamna judecator ar fi facut politie politica au fost incercari de discreditare a acesteia si a CSM.

Sustinerile potrivit carora asupra membrilor CSM planeaza suspiciunea cu privire la lipsa de integritate se dovedeste a fi nefondata", a declarat purtatorul de cuvant al CSM, Cecilia Morariu. Aceasta a adaugat ca, in aceste conditii, judecatoarei nu trebuie sa i se mai ceara demisia din cadrul CSM.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.