Potrivit semnatarului articolului, Dan Mandruta, Hayssam ar fi fost vazut, la inceputul lunii august, pe plaja localitatii Al Ladhiqiyah, de catre un afacerist sirian din Iasi. Sursa citata preia declaratia sirianului, al carui nume il trece sub tacere, prevalandu-se de dreptul protectiei sursei: "Am fost in concediu la mare, in Lattakia", declara, pentru "Ziarul de Iasi", sirianul. "La inceputul acestei saptamani, mai exact luni, l-am vazut pe Hayssam (...). Eram pe plaja in jurul orelor 16.00 cand l-am vazut. A intrat in mare singur si a inceput sa inoate. Nu pot spune daca mai era cu altcineva sau nu, pentru ca nu am mai stat sa-l urmaresc. Oricum, am ramas surprins cand l-am vazut".

SRI-ul si Parchetul tac malc

Intrebat de reporterul nostru daca a fost contactat sau nu de autoritatile romane, dupa publicarea materialului sau in gazeta ieseana, Dan Mandruta ne-a declarat ca niciunul dintre anchetatorii care ar trebui sa se ocupe de prinderea lui Hayssam nu a dat vreun semn ca ar fi interesat de informatiile facute publice in articol. Indiferent daca materialul colegului nostru de la gazeta ieseana are sau nu o baza reala, curios este ca niciuna dintre autoritatile statului, abilitate sa faca lumina in cazul controversatului om de afaceri arab, nu a catadicsit sa ia legatura cu jurnalistul Dan Mandruta. Este, oare, atat de putin important pentru procurori si pentru oamenii SRI-ului sa afle unde se gaseste personajul cautat pentru implicare in rapirea celor trei ziaristi romani in Irak, pentru acte de terorism si pentru bancruta frauduloasa?


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.