Dupa articole intregi despre copiii romani care sunt prost tratati in orfelinate, scrise ca o pledoarie pentru reluarea adoptiilor internationale, presa britanica a schimbat foaia. "Daily Mail" scrie ca, potrivit unui studiu realizat de specialisti, copiii din Romania sunt mai saraci, dar mai sanatosi decat cei din Marea Britanie.

Ai nostri mananca mai sanatos, fac mai mult sport si sunt mai activi din punct de vedere fizic, in timp ce copiii britanici sunt dependenti de mancarea din fast-fooduri si au un stil de viata asemanator cu al unui... cartof. Potrivit ziarului, Marea Britanie sta pe o "bomba cu ceas a obezitatii", viitorul sanatatii a milioane de copii fiind in pericol.

Articolul din tabloidul britanic se bazeaza pe un studiu la care au participat 100 de copii, cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani, din Weymouth, Dorset si Cluj. Ei au fost supusi la probe de sport, cursa cu obstacole, sprint pe 20 de metri si au completat chestionare legate de dieta zilnica si regimul de odihna. Concluzia profesorului care a condus studiul, Andy Dukes, este ca tinerii romani sunt mult mai deschisi fata de sport, ei facand in medie trei ore de exercitii fizice zilnic, in timp ce colegii lor britanici prefera sa-si petreaca timpul in fata computerului.

"Copiii romani cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani erau aproximativ la fel de sanatosi ca cei britanici, din aceeasi grupa de varsta, dar baietii romani cu varste cuprinse intre 13 si 15 ani si fetele romance cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani erau mult mai sanatosi decat copiii britanici din aceeasi grupa de varsta", a adaugat el.

In privinta dietei, potrivit studiului, copiii romani consuma multa mancare preparata in casa, cu multe fructe si legume proaspete, in timp ce britanicii mananca multa hrana de tip fast food. Copiii romani nu mananca multa hrana de tip fast food, nu pentru ca nu le-ar placea, ci pentru ca este prea scumpa. Si perioadele de somn au stransa legatura cu saracia, avand in vedere ca romanii dorm aproximativ 10 ore in fiecare noapte, pentru ca nu toti isi permit sa aiba un televizor sau un computer in camera, obiecte care le-ar tulbura somnul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.