Beneficii. Un proiect aflat in atentia Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) poate aduce beneficii mari Primariei Capitalei, dar va da serioase batai de cap soferilor care incalca legea
Proiectul prevede instalarea a 132 de radare fixe pe arterele cu cele mai multe probleme de trafic si pe care au fost inregistrate cele mai multe incalcari ale legii. In special vitezomanii, dar si ceilalti soferi care sunt surprinsi de "ochii" radarelor vor plati peste 50 milioane euro pe an. Conform estimarilor facute de initiatorii proiectului, IRSA - Romania, incasarile de pe urma amenzilor se vor ridica la aproximativ 200 milioane euro in trei ani, atat cat dureaza angajamentul cu Primaria.

Din acesti bani, circa 30% sunt destinati platii aparatelor radar si costurilor de intretinere. In aceste conditii, Primaria Capitalei va incasa cel putin 150 milioane euro, calculul fiind facut pentru un cost minimal. In prezent, 80% din accidentele de circulatie sunt cauzate de viteza, iar in urma acestui proiect, numarul lor se va reduce cu 30%.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.