De aceasta data, Tender s-a mai ales cu un mandat de arestare, astfel ca, pe 7 august, instanta Curtii de Apel va decide daca mentine hotararea Tribunalului privind revocarea mandatului de arestare pe numele lui. Situatia in care s-a ajuns este aproape hilara, recursul la revocare discutandu-se dupa o luna, in timp ce recursul la neprelungirea mandatului de arestare s-a judecat in numai cateva ore.

Omul de afaceri a fost adus ieri la Curtea de Apel Bucuresti, pentru judecarea recursului declarat de anchetatori la decizia din 5 iulie a Tribunalului prin care Tender era pus in libertate.

In timpul dezbaterilor, avocatul lui Tender, Gheorghita Mateut, a solicitat judecatorilor respingerea recursului declarat de procurori si punerea in libertate a omului de afaceri. El a aratat ca expertiza financiar-contabila finalizata saptamana trecuta arata ca in acest dosar nu a fost creat nici un prejudiciu societatii SC Carom SA, asa cum sustineau anterior reprezentantii Parchetului. De asemenea, expertiza arata ca SC Tender SA si-a indeplinit toate obligatiile fata de SC Carom SA. Si celalalt avocat al lui Tender, deputatul PSD Victor Ponta, a fost prezent in sala de judecata, dar nu a pledat. Ponta a spus ca a respectat decizia luata anterior de judecatori, care l-au declarat incompatibil sa pledeze in aceasta cauza.

Ponta a facut cateva comentarii fata de modul in care este instrumentat dosarul, spunand ca este ciudat cum acum judecatorii au amanat pronuntarea pentru saptimana viitoare, iar duminica instanta a deliberat doar patru minute. El a precizat ca cel putin miercuri a fost un proces, fata de "mascarada de duminica".

Decizia de ieri trebuia sa fie definitiva aceasta dupa ce duminica seara, magistratii Tribunalului au decis sa nu prelungeasca mandatul de arestare emis pe numele omului de afaceri. Dar, dupa cateva ore, Curtea de Apel s-a intrunit si a admis recursul procurorilor. Aparatorii omului de afaceri, avocatii Gheorghita Mateut si Victor Ponta, au contestat la Consiliul Superior al Magistraturii aceasta decizie a Curtii de Apel, precum si modul in care a fost luata.

Inspectorii CSM au vazut dosarul lui Tender
Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii au facut primele verificari pentru a stabili cat de corecta a fost decizia judecatorilor de a prelungi in miez de noapte mandatul de arestare al omului de afaceri Ovidiu Tender. Coordonati de judecatorul Valeria Dumitrache, ei au fost ieri dimineata la Curtea de Apel si au vazut probele de la dosarul lui Tender.

Cei doi reprezentanti ai Directiei de Inspectie Judiciara a CSM au cerut conducerii instantei sa analizeze toate actele din dosar, incusiv delegatiile avocatilor, dar si concluziile scrise depuse de aparatori. In plus, inspectorii vor verifica, pe baza inregistrarii sedintei de judecata, daca din discutii rezulta vreo abatere disciplinara a procurorului de sedinta sau a celor trei judecatori.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.