Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis luni ca medicul Serban Bradisteanu, cercetat penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru abuz in serviciu si luare de mita, are interdictie de a parasi tara.

Magistratii au respins recursul medicului facut impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti prin care i-a fost prelungita interdictia de a parasi Romania. Anchetatorii i-au interzis medicului sa paraseasca Romania, avand indicii ca acesta ar putea sa se sustraga urmaririi penale. Procurorii considera ca boala medicului poate fi tratat si de colegii sai romani.

DNA a dispus pe 4 mai 2006 inceperea urmaririi penale impotriva membrilor Comisiei de licitatie pentru aparatura medicala organizata de Ministerul Justitiei (MJ) in 2001, intre care si dr. Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca. Ceilalti membri ai comisiei urmariti penal sunt general dr. Dumitru Constantin, sef de sectie in 2001 la Spitalul Militar Central, dr. Dumitru Emanuel Parauseanu, seful serviciului medical independent la Administratia Nationala a Penitenciarelor in anul 2001, dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului de Boli Infectioase "Matei Bals", Irina Doina Protopopescu, secretar general adjunct la MJ - in perioada 2001-2002, Daniela Nazdravan, consilier la MJ in anul 2001, precum si de Florica Topologeanu, economist, director in cadrul MJ, in anul 2001.

Cei sase sunt acuzati de abuz in serviciu calificat "deoarece au intocmit caietul de sarcini si au decis achizitionarea unor aparate medicale destinate sistemului penitenciar inutile in valoare de peste 4 milioane de euro". Ei au atribuit contractele unor firme care nu au indeplinit cel mai bun punctaj, DNA a precizat ca, prin neregulile mentionate, MJ a fost pagubit cu peste 3 milioane euro, suma care reprezinta diferenta dintre cel mai bun pret oferit de firmele participante la licitatie si pretul cu care s-au achizitionat in final aparatele medicale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.