Specialistii au stabilit ca Florin Lesch, lugojanul acuzat de terorism, are discernamant in raport cu fapta de care este acuzat

Ieri, procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractionalitatilor de Criminalitate Organizata si Terorism Timis (DIICOT) au primit rezultatele expertizei medicale la care a fost supus lugojeanul Florin Lesch, cel care a fost arestat in urma cu cateva saptamani suba cuzatia de terorism.

Personajul despre care se presupune ca a vrut sa detoneze o masina capcana intr-un loc aglomerat din Timisoara are discernamant in raport cu fapta de care este acuzat, suna verdictul medicilor bucuresteni. In prezent, suspectul se afla in arestul IPJ Timis, Curtea de Apel prelungindu-i mandatul de arestare preventiva. Lesch, un tanar de 28 de ani, cu convingeri islamiste, a fost arestat de lucratorii SRI si procurorii de la DIICOT Timisoara in apropiere de Buzias in timp ce se intrepta spre Timisoara cu un autoturism in care avea doua butelii de aragaz si pe care, conform declaratiilor anchetatorilor, intentiona sa le detoneze intr-o zona aglomerata prin intermediul unui dispozitiv controlat printr-un telefon mobil.

Barbatul era monitorizat de jumatate de an, deoarece postase pe Internet si transmisese la mai multe televiziuni nationale si internationale, printre care CNN si Al-Jazeera, mai multe imagini in care apara cu cagula pe cap si cerea dreptate pentru islamisti. El a fost dus luni noaptea la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, unde a fost audiat timp de mai multe ore. Barbatul le-a declarat anchetatorilor ca prin actiunea lui ar fi vrut sa determine autoritatile romane sa retraga trupele din Irak. Alte doua persoane au fost audiate in acest caz, dar au fost eliberate, din lipsa de probe.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.