Stenograma procesului de duminica seara in cazul Tender demonstreaza incercarea avocatilor de a lungi judecata pina la expirarea mandatului de arestare

"Am luat legatura telefonic cu domnii avocati Mateut Gheorghita si Barbat Bogdan de cite 18 ori la numerele de telefon care au fost puse la dispozitie si nu au raspuns", a informat grefierul la inceputul sedintei, in jurul orei 22.00. La anuntul presedintelui completului format din trei judecatori, ca dosarul urma sa fie judecat cu avocat din oficiu - pentru ca "recursul se solutioneaza inainte de expirarea duratei arestarii preventive" -, a aparut in sala de judecata si unul dintre aparatorii alesi, Manolache, care nu avea delegatie la dosar. Apoi, a venit Victor Ponta, fara roba si fara delegatie, ceea ce l-a determinat pe presedintele completului, Stan Mustata, sa-i atraga atentia.

Avocatul Manolache a replicat insa: "Da, o aduce acum. Mai este pina la 12 noaptea (momentul in care expira mandatul de arestare a lui Tender - n.r.), domnule presedinte". Presedintele a raspuns: "Asteptati dumneavoastra pina la 12". Potrivit MEDIAFAX, acest schimb de replici a generat haos, iar presedintele a cerut interventia jandarmilor si evacuarea persoanelor care nu erau parti in proces. Decizia judecatorului a dus la noi vociferari si chiar huiduieli.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.