Exasperati de traficul infernal de la granitele din vestul tarii, in special la Nadlac, politistii de frontiera au facut apel la cetateni pentru eliminarea aglomeratiei. Dupa ce haosul a atins apogeul la sfarsitul saptamanii trecute, cand aproximativ 200.000 de persoane au intrat in Romania, oamenii legii s-au vazut nevoiti sa le sugereze romanilor care vin sa-si petreaca vacanta in tara, sa tranziteze si alte puncte de la granita cu Ungaria. Este vorba de PCTF Cenad, pe raza judetului Timis, PCTF Turnu si Varsand, pe raza judetului Arad, PCTF Episcopia Bihor, Bors, Salonta, Valea lui Mihai, in Bihor si PCTF Petea si Urziceni, in Satu Mare. Pentru fluidizarea traficului, Politia de Frontiera a luat deja masura suplimentarii personalului, prin detasarea mai multor ofiteri din tara la punctele unde s-au inregistrat probleme.

Totodata, la granite au fost create artere separate pentru cetatenii UE si pentru persoanele cu handicap, bolnave sau cu copii mici si s-au luat masuri de supraveghere pe comunicatiile care fac legatura intre localitatile de frontiera si punctele de trecere, in vederea evitarii unor eventuale blocaje de circulatie.

Saptamana trecuta, au intrat in tara aproximativ 231.000 cetateni romani si 165.000 straini, valorile de trafic inregistrand o crestere importanta vineri, sambata si duminica.

In week-end au intrat in Romania 194.000 persoane. In situatia in care sunt nemultumiti de modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, spun politistii, calatorii pot face reclamatii la numarul de telefon 959 pentru teritoriu si 9590 pentru Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.