"Unde dai si unde crapa" - o zicala care se potriveste manusa colegilor de la "Ziua" in contextul demersului ONG-ului "Civic Media", organizatie reprezentata de un angajat al aceluiasi cotidian, Victor Roncea. Asa cum informeaza in numarul de ieri, "Ziua" s-a raliat initiativei "Civic Media" si, dupa cum sustine ziarul, "am ajuns la scadenta". Asa am aflat ca, pe linga directorul publicatiei, Sorin Rosca Stanescu, care a fost deconspirat cu mult timp in urma ca a colaborat cu Securitatea, in redactia "Ziua" mai exista cel putin doua persoane care au avut de-a face cu "baietii cu ochi albastri": Adrian Patrusca - redactor-sef si Valentin Hossu-Longin - senior editor si sotul Luciei Hossu-Longin, cunoscuta luptatoare anticomunista.

Adrian Patrusca a recunos-cut si el acum, in contextul initiativei "Civic Media", ca a semnat un angajament cu Securitatea, dar sustine nu a dat niciodata note informative. Contactul cu Securitatea l-a avut pe cind avea 18 ani, iar ofiterul il "bagase in seama" sub pretextul unui interes legat de trupa de rock pe care Patrusca o "injghebase".

Patrusca sustine, in ziarul "Ziua", ca i s-a cerut sa colaboreze, dar a refuzat. A refuzat, dar totusi a semnat. In cazul lui Valentin Hossu-Longin, povestea a fost alta, acesta ajungind sa dea Securitatii note informative sub pseudonim. Sub numele de "Horea", Hossu-Longin a dat informari legate de diversi cetateni straini care veneau in Romania, fiind, la un moment dat, "plantat" in Canada.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.