Presedintele senatului, Nicolae Vacaroiu, a explicat pentru Adevarul "pasii" pe care legislativul ii va urma in cazul demisiei directorilor SRI si SIE. Vacaroiu mizeaza, insa, pe faptul ca va ajunge la un compromis cu presedintele Traian Basescu.

- Care sunt pasii pe care parlamentul ii va urma dupa sedinta celor doua birouri permanente reunite?

- Pot sa va raspund care sunt variantele teoretic posibile. Daca cei doi directori isi mentin intentia de a renunta la functiile lor, demisiile trebuie adresate parlamentului care, in prima sedinta comuna a celor doua Camere, le va aproba solicitarile. In aceeasi sedinta, parlamentul numeste inlocuitorii la propunerea presedintelui Traian Basescu, dupa audierea lor de catre comisiile de specialitate. Am insa unele indicii ca seful statului isi va exercita atributiile dupa revenirea in tara si va propune parlamentului noii directori la SRI si SIE, asa incat scrisoarea pe care am semnat-o impreuna cu Bogdan Olteanu sa aiba un rezultat pozitiv. Daca domnii Radu Timofte si Gheorghe Fulga ar reveni asupra demisiilor, atunci nu ar mai fi nevoie de niciun demers.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.