Militarii batalionului 280 Focsani isi vegheaza, de ieri, comandantul, care a fost depus, alaturi de sotia sa, in capela Brigazii 282 Infanterie Mecanizata. Locotenent-colonelul Stefan Balan va primi toate onorurile militare cuvenite unui ofiter superior. Trupurile celor doi se vor intoarce in pamant la 1 august. Este chiar ziua in care cei doi s-au nascut, in urma cu 39 de ani.

Stefan Balan a ales cariera militara, o traditie in familie. Maricica Balan a fost contabila. O femeie plina de energie, sufletul "Asociatiei sotiilor de cadre militare", de la Focsani. Ea a fost cea care le-a incurajat, timp de sase luni, pe sotiile si iubitele militarilor din Batalionul 280, plecati in misiune in Irak.

"S-au iubit si s-au sprijinit foarte mult, desi viata lor nu a fost intotdeauna usoara. Nasa mea imi povestea ca pe vremea comunistilor nu era usor sa te cununi cu un cadru militar si ca autoritatile le-au cam facut atunci probleme", isi aminteste Mirela Juganaru. Stefan si Maricica Balan au fost cei care i-au cununat pe Mirela si pe Dorin Juganaru. Imediat dupa casatorie, Dorin si nasul sau au plecat in misiune in Irak.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.