Dupa ce in urma cu doua zile a efectuat trei rezonante magnetice si trei investigatii computer tomograf, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu a facut o noua investigatie prin rezonanta magnetica nucleara, la o alta clinica privata din Bucuresti, pe motiv ca, la examenul precedent, un ligament nu se vedea prea bine, fapt ce a trezit suspiciunea ca ar putea fi distrus.

Conform directorului Centrului Medical de Tratament, Ambulatoriu si Medicina Preventiva al MApN, general doctor in rezerva serban Radulescu, investigatiile de ieri au demonstrat ca "elementele de recuperare sunt optimiste": "Starea respectivului ligament este buna. Ligamentul suspectat ca nu ar fi chiar integru poate fi recuprat fara interventie chirugicala". Probabil, pentru ligamentul incrucisat si menisc va fi vorba de o interventie chirurgicala, insa nu se pune problema ca aceasta sa fie facuta rapid, in urmatoarele zile.

Medicul Radulescu spune ca nu sunt complicatii, iar premierul nu are dureri, ci e incomodat de ghipsul care are ca rol sa puna piciorul in repaus si sa dea posibilitatea ligamentelor sa se refaca natural. Premierul va sta trei saptamani cu piciorul imobilizat si abia ulterior se va sti daca e nevoie sau nu de o interventie. in perioada urmatoare, ortopezii vor stabili cand vor renunta la imobilizarea totala a genunchiului si vor trece la etapa urmatoare de recuperare. De subliniat ca Tariceanu pastreaza legatura telefonica cu membrii executivului, iar joi si vineri a semnat peste 20 de acte normative si decizii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.