Medicul care l-a consultat pe Tariceanu la Elias l-a chemat pentru analize la clinica privata cu care are contract

Adus marti seara la Spitalul Elias pentru investigatii, premierul Tariceanu nu a putut sa-si faca testele de rezonanta magnetica (RMN) pentru ca aparatura nu functioneaza. Seful clinicii de radiologie de la Elias, Tudor Ciprut, l-a trimis insa la clinica privata Sanador, de la care isi mai ia un salariu pentru prestatiile medicale. Ciprut a spus ca a ales centrul medical privat pentru ca au un RMN foarte bun.

La Sanador, premierul Tariceanu si-a facut trei RMN-uri si trei investigatii computer tomograf, in urma carora nu au fost gasite alte leziuni in afara celor de la genunchiul sting. Medicul Ciprut a completat ca in clinica privata i-au fost schimbate pansamentele si i-a fost curatata plaga. O rezonanta magnetica la Sanador costa intre 4,5 si 6,5 milioane de lei. "S-a dus sa-si faca analizele la privat pentru ca a vrut sa plateasca in plus", a comentat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, aventura premierului.

RMN defect de trei ani

Aparatul pentru rezonante magnetice de la Elias a fost achizitionat in 2000, iar din 2003 nu mai functioneaza. Directoul Spitalului Elias, Doina Dimulescu, spune ca salvarea aparaturii ar putea veni chiar de la premierul Tariceanu. "Prin lege se spune ca finantarea pentru aparatura poate sa vina de la Guvern prin Academia Romana. Un RMN costa peste un milion de euro", a spus directorul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.