Guvernul a decis, ieri, infiintarea unui grup de lucru care sa analizeze lacunele legislative care au dus disparitia lui Hayssam. Din acest grup vor face parte ministerele Justitiei, MAI si MAE. O prima masura luata de guvern e aceea a obligarii transportatorilor aerieni care isi desfasoara activitatea in Romania de a transmite Politiei de Frontiera date despre pasagerii pe care ii transporta catre un punct de trecere a frontierei.

Cel mai tarziu in noiembrie, transportatorii aerieni vor fi obligati sa trimita numele si prenumele pasagerilor, cetatenia, seria si numarul documentelor de calatorie utilizate, datele de nastere, punctul de trecere a frontierei unde urmeaza sa soseasca, codul transportatorului, ora plecarii si ora sosirii, punctul initial de imbarcare. Netransmiterea datelor despre pasageri de catre transportatorul aerian sau transmiterea unor date incorecte sau incomplete constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 la 20.000 lei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.