Nemultumit de decizia instantei, fostul deputat Gabriel Bivolaru, condamnat la cinci ani de detentie pentru frauda, va ataca cu recurs hotararea Judecatoriei Sectorului 5 al Capitalei, care a dispus, miercuri, respingerea cererii de eliberare conditionata a acestuia. Avocatul detinutului, Petre Isac, a declarat ca raportul penitenciarului Drobeta Turnu-Severin, unde Bivolaru a fost incarcerat o perioada, nu contine fapte care sa impiedice eliberarea conditionata a clientului sau.

Urmatoarea solicitare privind eliberarea conditionata va putea fi facuta peste sase luni. Procurorul de sedinta a solicitat instantei respingerea cererii eliberarii conditionate a lui Gabriel Bivolaru. El a mentionat ca la dosarul de eliberare conditionata a detinutului a fost depusa o adresa in care se arata ca, in perioada incarcerarii la penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, acesta ar fi beneficiat de patru recompense nejustificate, personalul acestuia fiind verificat pentru acordarea acetora. Comisia de eliberare conditionata a penitenciarului Rahova din Capitala a propus in iulie eliberarea conditionata a lui Bivolaru, avand in vedere comportamentul lui in detentie si perioada executata din pedeapsa.

Gabriel Bivolaru a fost incarcerat in 2004 pentru pagubirea Bancii Romane de Dezvoltare (BRD) cu aproape 50 de milioane de euro. Initial, Bivolaru a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru inselaciune si obligat la plata a peste 2.200 de miliarde de lei (50 de milioane de euro), reprezentind prejudiciul civil catre BRD. Ulterior, dupa judecarea recursului, un complet de noua judecatori a dispus condamnarea sa la cinci ani de detentie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.