Membrii Consiliului de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu vor mai putea detine functii de conducere in cadrul Ministerului Sanatatii, a unitatilor medicale sau a companiilor farmaceutice, prevederea fiind stabilita in noul statut al institutiei aprobat ieri de guvern.
Potrivit statutului CNAS, persoanele care se afla intr-una din incompatibilitati au la dispozitie o luna pentru opta pentru o singura functie.

De asemenea, vor fi considerate conflicte de interese situatiile in care personalul CNAS sau al caselor de asigurari din teritoriu detine actiuni la furnizori cu care institutiile au contracte. Aceste obligatii vor fi aplicate si in cazul in care actiunile la societatile farmaceutice apartin sotului ori rudelor pana la gradul IV. Pe durata mandatului presedintele, vicepresedintii si directorul general al CNAS vor putea fi doar profesori universitari, fiind exclusa exercitarea altei functii publice.

In plus, structura de conducere a CNAS a fost largita prin instituirea unui Comitet director alcatuit din presedinte, vicepresedinti, director general si directorii generali adjuncti. Presedintii-directorii generali si membrii CA ale caselor de asigurari vor avea obligatia sa depuna declaratiile de avere si de interese.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.