Delegatiile tarilor care vor participa la summit-ul francofoniei din septembrie ar putea fi mai reduse decit la editiile precedente, din cauza costurilor ridicate din Bucuresti, a declarat, ieri, secretarul de stat pentru francofonie, Cristian Preda. Exceptind delegatiile oficiale - formate din seful delegatiei (presedinte sau premier) si alte patru persoane - restul persoanelor trebuie sa-si acopere costurile de cazare si, desi au avut loc negocieri cu hotelierii, preturile sint in continuare foarte mari, a explicat Preda.

"Traim intr-o tara saraca, dar foarte scumpa", a spus el, adaugind ca aceasta constatare a fost facuta nu numai de delegatiile din tari sarace, ci si de unele state europene. Potrivit lui Preda, summit-ul francofoniei reprezinta o dovada ca Romania poate organiza evenimente de mare amploare si la nivel inalt, dar si un test de imagine, iar din punctul de vedere al imaginii, asemenea lucruri, care nu tin de organizare propriu-zisa, "pica foarte prost".

Pe de alta parte, dupa organizarea acestui summit, echipamentele si dotarile utilizate in timpul evenimentului vor ramine in proprietatea autoritatilor romane, chiar daca multe dintre ele vor fi realizate cu sprijin extern (de exemplu francez sau canadian).

Cit despre promovarea summit-ului francofoniei, Cristian Preda a declarat ca exista un buget, de circa 600.000 de euro, care va fi folosit pentru o campanie interna si internationala, in luna septembrie.

El a adaugat insa ca aceasta nu include articole platite in publicatii din afara tarii, insa stie ca asemenea dosare vor aparea, deoarece publicatii precum Paris Match sint interesate de detalii referitoare la summitul din septembrie.

Sursa: 7plus.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.