Aproape 20% din candidatii bucuresteni la concursul de titularizare n-au reusit sa obtina note peste 5. Dintre cei 649 de "corigenti", care au primit pentru prestatia lor note intre 1 si 4,99, cei mai multi au dat examen la Religie ortodoxa - 61 la numar. 39,19% din candidatii bucuresteni au primit note intre 5 si 6,99, iar 41,88% au obtinut note peste 7. Dintre cei 1.445 de concurenti care pot aspira, teoretic, la un post de titular in invatamant - de vreme ce au obtinut minimum 7, cei mai multi sunt invatatorii si institutorii.

Sute de contestatii in Bacau, Iasi, Timis, Vaslui si Constanta
146 din cei 1.266 de candidati inscrisi la examenul de titularizare in judetul Bacau au depus contestatie. Cele mai multe contestatii au fost inregistrate la Matematica, Limba romana si invatatori. si la Iasi, peste o suta de profesori au contestat notele obtinute. In intreg judetul, doar jumatate din aspirantii la un post de profesor in scolile iesene au reusit sa treaca examenul de titularizare.

Din cei peste 1.300 de candidati care au sustinut proba scrisa, numai 89 au primit note de 9 si 10. Majoritatea notelor de la titularizare sunt cuprinse intre 5 si 8,99. 123 de proaspat absolventi sau suplinitori nu au reusit sa ia nota minima. Este grav, atata timp cat termina o facultate si nu reusesc sa ia nici macar 5. Subiectele au fost formulate in asa fel incat sa fie accesibile tuturor", zice Camelia Gavrila, inspector-sef al ISJ Iasi.

Pana ieri la pranz, mai bine de o suta de contestatii fusesera depuse si in judetul Timis. Aici, aproximativ 20% din candidati nu au luat note peste 5, iar cei mai multi dintre acestia au luat note sub 3.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.