Turistii si angajatii muzeului Peles din Sinaia au fost evacuati, simbata, in jurul orelor prinzului, dupa ce la numarul unic de urgenta 112 din judetul Arad s-au primit doua apeluri telefonice care anuntau ca in incinta castelului a fost amplasata o bomba. Potrivit primelor verificari, primul apel a fost primit cu citeva minute inaintea orei 12.00, cel de-al doilea apel fiind primit aproximativ o ora mai tirziu. Cei care au sunat la 112 Arad nu si-au declinat identitatea, ambele apeluri fiind date de la doua numere de telefon mobil din reteaua Orange.

Pirotehnistii sositi la fata locului au scotocit toate colturile castelului, in cele din urma alarma dovedindu-se a fi falsa. Incidentul petrecut la Castelul Peles nu a fost singular, un magazin din Capitala fiind si el tinta glumelor proaste. Tot la 112 a fost anuntata amplasarea unui material explozibil in incinta magazinului Kaufland, din Bucuresti, amenintare facuta ieri, in jurul prinzului. Nici aici nu s-a gasit nimic. Magazinul a fost evacuat dupa ce politia a primit un apel prin care o voce de copil anunta ca o bomba a fost amplasata in interiorul Kaufland, de linga Bucur Obor.

Toata lumea existenta in acel moment in magazin a fost evacuata, iar pirotehnistii au inceput imediat sa scotoceasca toate cotloanele cladirii. In final, s-a dovedit a fi o alarma falsa.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.