Declaratiile recente ale presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Ovidiu Iuliu Marian, prin care a denigrat turismul romanesc si, in acelasi timp, pe principalii actori care opereaza in acest domeniu, au starnit un val de nemultumiri in randul acestora din urma. Ovidiu Marian si-a oferit pe tava fotoliul de sef al ANT, oricui vrea sa-l ia, intr-un mod deloc elegant : "Nu mai pot sa fac turismul ma-sii. Ma in el de turism! Sa si-l ia cine vrea sa-l conduca".

Ca urmare, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) cere public demisia presedintelui ANT.
Ovidiu Marian nu va demisiona "in niciun caz", dupa cum ne-a declarat Noemi Hagan, purtatorul de cuvant al ANT. Probabil pentru a definitiva strategia de turism, document asteptat de 16 ani de operatorii din ramura, sau pentru a incerca sa reduca din efectele devastatoare ale gripei aviare asupra cererii pentru destinatii interne, precum Delta Dunarii sau litoral. De altfel, lipsa de rezultate concrete este un alt motiv pentru care ANAT i-a solicitat demisia secretarului de stat pe probleme de turism.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.