Membrii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania s-au aratat "indignati si consternati" fata de "injuriile" adresate de presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Marian, agentiilor de turism din Romania. "Toti oamenii din turism au citit cu foarte multa atentie interviul domnului presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Ovidiu Marian, publicat astazi, de catre saptamanalul Capital, si au ramas indignati si consternati fata de continutul interviului", se arata intr-un comunicat al ANAT.

"Specialistii din turism sunt intrigati de vocabularul, de injuriile implicite sau explicite ce sunt adresate punctual sau la modul general, considerand ca, indiferent de situatie, numai un dialog si o comunicare bazata pe respect poate rezolva orice situatie", se mai spune in comunicatul ANT.
Intr-un interviu acordat marti publicatiei Capital, Ovidiu Marian a afirmat, printre altele, in legatura cu agentiile de turism din Romania: "Agentiile? Vreo trei oameni care cred ca conduc turismul asta! si ca numar de oameni, si ca nivel de afaceri... o fosta florarie sau un fost chiosc de ziare in care fac afaceri. Hai, dom’le...".

ANT, "de partea cealalta a mesei"

In opinia membrilor ANAT, continutul interviului, in globalitatea lui, situeaza Autoritatea Nationala pentru Turism de partea cealalta a mesei la care, cu eforturi mari, asociatiile profesionale, patronale, autoritatile locale, structurile hoteliere, camerele de comert si industrie, incearca, anul acesta, parca mai mult decat pana acum, sa evidentieze si sa evalueze situatia turismului romanesc in 2006 si mai ales sa identifice solutii de salvgardare pe termen mediu si lung.

"Ca urmare, avand in vedere afirmatiile sale, intelegand si imposibilitatea Domniei sale de a se impune in structurile administrative, sustinem ideea Ministrului Secretar de Stat de a pleca de la conducerea ANT si, in acelasi timp, repetam apelul nostru catre Primul Ministru si catre Presedintele Romaniei de a se implica personal in problematica turismului romanesc. In caz contrar, orice urmas al domnului Ovidiu Marian va avea, probabil, aceeasi lipsa de rezultate ca si dansul", se mai arata in comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.