Efectivele de militari care iau parte la operatiunile din Irak vor fi reduse cu 150 de persoane, incepand cu aceasta luna, a declarat, ieri, generalul Eugen Badalan, seful Statului Major General al Armatei Romane. Generalul a precizat ca aceasta este urmarea unor masuri de restructurare a misiunilor, convenite cu membrii coalitiei internationale.

Pana la sfarsitul lunii august se vor intoarce in tara detasamentul de geniu si compania de politie militara. "Speram ca prin aceasta rotatie sa scurtam cat mai mult timpul pana la care armata irakiana va fi pregatita la nivelul la care sa isi permita sa isi asume singura responsabilitatea sigurantei din Irak", a spus Eugen Badalan, miercuri, in cadrul ceremonialului militar organizat inaintea plecarii in Irak a 405 militari de la Batalionul 811 Infanterie din Dej. Cel mai mare efectiv pe care l-a avut Romania in Irak a fost de 780 de militari.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.