Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, a avertizat, ieri, ca proiectele propuse in ultima perioada spre finantare europeana vor fi verificate dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Capacitatea beneficiarilor potentiali - autoritati locale sau solicitanti din domeniul privat - este esentiala in procesul de absorbtie a fondurilor puse la dispozitie de comunitatea europeana, insa nu trebuie sa uitam si rolul Guvernului si pe cel al mecanismelor de management al acestor fonduri, a mai adaugat seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, citat de NewsIn. Oficialul european a subliniat in cadrul unei conferinte cu tema "Parteneriatul dintre universitati si sectorul privat: de ce este important si care sunt provocarile?" ca proiectele propuse in ultima perioada spre finantare vor fi verificate dupa aderarea Romaniei la UE.

Scheele nu a uitat sa mentioneze faptul ca s-au facut progrese in ceea ce priveste gestionarea banilor comunitari la nivelul autoritatilor, insa mai e mult de lucru pentru a se ajunge la o buna gestionare a fondurilor si la implementarea proiectelor propuse spre finantare. "Nu va fi usor, dar mecanismele sunt deja stabilite si creste in fiecare zi capacitatea lor", a precizat Scheele.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.