In plin scandal referitor la o eventuala decizie de retragere a trupelor militare romanesti din Irak, o noua unitate de soldati va pleca astazi spre Bagdad. Este vorba de militari din Batalionul 811 de Infanterie din Dej, care vor participa la Forta Multinationala de mentinere a pacii in Irak. "Dragonii Transilvani" au participat la misiuni internationale si in Kosovo, in urma cu patru ani. Acest batalion este primul care a luat parte, in anul 2003, la operatiunea "Antica Babilonia" din Irak.

Militarii din Dej sunt, de asemenea, primii care au fost evaluati si certificati de NATO sa participe la misiuni in cadrul Aliantei Nord-Atlantice. Batalionul 811 de Infanterie din Dej urmeaza sa inlocuiasca in teatrul de operatiuni Batalionul 280 de Infanterie din Focsani, care se afla in Irak din ianuarie 2006. Rotatia de trupe are loc la numai doua saptamani dupa ce ministrul apararii nationale, liberalul Teodor Atanasiu, a cerut in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii retragerea trupelor romanesti din Irak. De remarcat ca militarii din Dej pleaca spre Golful Persic in momentul in care Partidul National Liberal a declansat o operatiune de strangere de semnaturi pentru retragerea trupelor din Irak.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.