Ieri, Judecatoria sectorului 4 a respins propunerea de arestare pe 29 de zile si a decis ca cei cinci pot fi cercetati in libertate. Angajatii primariei aflati sub ancheta sunt Mircea Morozan, director adjunct la Directia Pietelor Sector 4, Marian Vasui, seful serviciului judiciar, Nicolae Marin, seful serviciului control, Carmen Iacob, director la serviciul buget, si Nicolae Marinescu, administrator al Pietei Progresul.

Un nou scandal zguduie Primaria sectorului 4 din Bucuresti, dupa ce un director adjunct si patru sefi de servicii din cadrul Administratiei Pietelor au fost retinuti, luni seara, sub acuzatia de abuz in serviciu. Ieri, instanta Judecatoriei sectorului 4 a respins propunerea de arestare pe 29 de zile si a decis ca cei cinci pot fi cercetati in stare de libertate. Angajatii primariei care se afla sub ancheta sunt Mircea Morozan, director adjunct la Directia Pietelor sector 4, Marian Vasui, seful serviciului judiciar, Nicolae Marin, seful serviciului control, Carmen Iacob, director la serviciul buget, si Nicolae Marinescu, administrator al Pietei Progresul.

Din primele cercetari ale procurorilor de la Parchetul Judecatoriei sectorului 4 s-a stabilit ca cei cinci se fac vinovati de inchirierea ilegala a unor spatii comerciale din hala de carne a Pietei Progresul, faptele avand loc intre anii 2003-2005. In urma verificarilor, anchetatorii au stabilit ca valoarea prejudiciului adus bugetului local al sectorului 4, in urma respectivelor inchirieri suspecte, ar fi de peste opt miliarde de lei. Audierile de luni seara au vizat initial sase persoane, dintre care cinci au fost retinute.