La Primaria din Noul Rast, dupa cateva zile de munca, planul cadastral al noului sat este plin de cruci colorate pentru a se diferentia unele de altele, in functie de constructorul lor, ANL sau sinistrati, dar si in functie de numarul de camere si de perioada cand vor fi finalizate.

Cruce rosie pe cele care sunt construite de sinistrati, cruce verde pe cele care vor fi construite de ANL si cruce portocalie pentru cele care nu se stie cand se vor construi, cum a declarat primarul comunei, Ion Silisteanu. " 600 de case au cruciulita rosie, deoarece vor fi construite de sinisrati si pentru ca ei vor munci, vor nadusi si se vor rosi la fata. 567 de case, au cruciulita verde, pentru ca vor fi construite de guvern si oamenii vor sta la iarba verde.

Portocalii sunt cele 100 de case in asteptare, care nu vor fi construite acum, dar care au teren in Noul Rast. In functie de numarul de camere, fiecare casa are o cruciulita colorata sau doua", a explicat primarul Silisteanu. El are ambitia ca cele 600 de case construite de sinistrati sa fie gata inaintea celor 567 construite de ANL.

In Noul Rast din Dolj se va face "lumina" pe 15 noiembrie

Luni Consiliul Judetean Dolj a semnat contractul cu SC Electrica Oltenia pentru realizarea retelei electrice din Noul Rast. Termenul de finalizare a acestor lucrari este prevazut in graficul realizat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului pentru 15 noiembrie a.c. Pana la aceasta data S C Electrica trebuie sa asigure iluminatul public, sa vina cu reteaua electrica in sat, sa execute reteaua de tensiune medie si sa conecteze la retea cele 1200 de case care ar trebui sa fie deja construite de ANL sau de sinistrati. Pentru aceasta lucrare Guvernul a alocat doar 40 miliarde de lei, iar iluminatul public si conectarea la fiecare locuinta nu au intrat in calcul.

Cu toate acestea societatea a inteles situatia si a decis sa realizeze si iluminatul public si conectarile la locuinte chiar daca acestea nu au fost luate in calcul de mai - marii tarii. Reteaua va fi in administrarea Electrica timp de 40 de ani. Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, a recunoscut ca pentru aceste lucrari erau necesari minim 60 miliarde de lei, iar Electrica a dat dovada de flexibilitate si intelegere fata de situatia in care se afla acesti oameni.

"In negocierile pe care le-am avut, cu reprezentantii Electrica, acestia au dat dovada de flexibilitate si au inclus in program si conectarea la energie electrica a fiecarei locuinte din Noul Rast si iluminatul public. Toate aceste lucrari ajungeau la peste 60 de miliarde de lei, dar Electrica a inteles ca din aceste lucrari nu poate scoate profit", a spus Prioteasa.

Nerespectarea termenului de finalizare a lucrarilor va obliga Electrica la plata de penalitati zilnice, reprezentand de 0,1% din valoarea contractului pe zi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.