Magistratii Curtii de Apel Bucuresti s-au abtinut, ieri, de la judecarea recursului procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva hotararii de revocare a masurii arestarii preventive a omului de afaceri Ovidiu Tender, acuzat de mai multe infractiuni economice. Acestia s-au abtinut pe motiv ca sunt incompatibili pentru judecarea cauzei intrucat au alcatuit completul care a hotarat luni mentinerea in arest a lui Ovidiu Tender. Cererea de abtinere va fi solutionata de un alt complet al Curtii de Apel Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a dispus revocarea masurii arestarii preventive si punerea in libertate a lui Ovidiu Tender pe 5 iulie, insa aceasta cauza a suferit mai multe amanari.

Ovidiu Tender, Marian Iancu si Corneliu Iacobov sunt acuzati ca au constituit un grup de criminalitate organizata care avea ca scop obtinerea de fonduri financiare frauduloase si falimentearea societatii Carom. Cei trei oameni de afaceri ar fi pagubit statul, in dosarul RAFO - Carom, cu aproximativ 2.700 miliarde de lei vechi.

Deputatul Victor Ponta, al doilea avocat a omului de afaceri

Fost procuror, Victor Ponta il va apara pe omul de afaceri in dosarul penal de la Parchet. Ponta a declarat ca nu va merge impreuna cu Tender la tribunal dar il va insoti pe clientul sau la Parchet. In acest moment, Marian Iancu a fost eliberat, doar Tender mai aflandu-se in arest. Principalul aparator al lui Ovidiu Tender, s-a gandit ca prin cooptarea fostului procuror ca aparator al clientului sau, situatia va avea mari sanse sa se schimbe.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.