Hotararea nu e definitiva si irevocabila, drept care Mihai Costea nu va fi inca exclus din Baroul Bucuresti

Aparatorul fratilor Camataru, avocatul Mihai Costea, a fost condamnat, ieri, de TMB la 13 ani de inchisoare, fiind acuzat ca a prejudiciat Primaria Capitalei cu suma de 13 miliarde de lei vechi, dupa ce ar fi obtinut de la municipalitate, in mod fraudulos, trei imobile situate pe Sperantei 15 si 42, respectiv Radu Beller 11. Alaturi de Costea (foto), in acelasi dosar, alte doua persoane, Paul Tanasescu si Eugen Scarlat, au mai fost condamnate la pedepse cu inchisoarea de 7, respectiv 12 ani. Totodata, Scarlat, fost militar, a mai fost degradat militar.

Instanta a mai dispus desfiintarea unui contract imobiliar parafat cu primaria si i-a obligat pe cei trei sa plateasca, in solidar, despagubiri in lei echivalente cu 30.000 dolari catre Botea Nicolae, tert cumparator. Din cauza ca hotararea TMB nu e definitiva si irevocabila, Baroul Bucuresti nu va lua inca nici o masura impotriva lui pana cand acesta nu va epuiza toate caile de atac - a declarat, ieri, decanul Baroului, Cristian Iordanescu. El a mai precizat ca Baroul va analiza daca fapta pentru care Costea a fost condamnat a fost savarsita in legatura cu atributiile sale de serviciu si daca, prin aceasta, imaginea organizatiei a fost prejudiciata.

Costea a fost retinut in acest dosar, in 15 octombrie 2004, existand indicii ca in perioada 1998-2001, impreuna cu alte persoane, ar fi utilizat acte false si ar fi recurs la martori mincinosi pentru a obtine trei imobile amplasate in zona centrala a Capitalei, doua dintre ele fiind apoi vandute.

Fost ofiter de jandarmi si angajat al Academiei de Politie, Costea ar fi fost implicat, la un moment dat, intr-un scandal de furturi de masini de lux, comise pe raza Capitalei, in care a fost arestat un traficant de droguri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.