Unul dintre dosarele penale deschise in urma raspandirii gripei aviare la Buzau a ajuns in atentia procurorilor din Pitesti. Al doilea dosar de acest gen este in faza finala si va fi inaintat in curand procurorilor buzoieni. In prima cauza sunt cercetati doi buzoieni, sot si sotie, care au vandut in Piata Centrala pui infestati cu virusul H5. Pasarile au ajuns intr-o gospodarie din comuna Florica unde ulterior autoritatile au declarat carantina in urma depistarii gripei aviare. In urma unei anchete s-a stabilit ca pasarile proveneau de la o ferma din Pitesti, motiv pentru care dosarul a fost declinat Parchetulul de pe langa Judecatoria Pitesti.

In celalalt dosar, Politia inceput urmarirea penala impotriva unui administrator din Patarlagele care a comercializat mai multi pui infestati la zeci de sateni din Valea Lupului. Cauza se afla in atentia Politiei din Patarlagele si va fi declinat in curand catre Parchetul Judetean, in asteptarea unui raport al Garzii Financiare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.