Avocatul Gheorghe Piperea sustine ca la SIF Oltenia sint actionari fictivi care detin 6,5 milioane de actiuni din totalul de 850 de milioane

Actiunile SIF Oltenia au fost suspendate de la tranzactionare in sedinta din 14 iulie datorita unor suspiciuni de frauda la aceasta societate de investitii financiare.

Potrivit lichidatorului judiciar, avocat Gheorghe Piperea, desemnat de judecatorul sindic sa lichideze societatea Reconversia SA, detinuta in proportie de 80% de Dinel Staicu, la SIF Oltenia sint actionari fictivi care detin 6,5 milioane de actiuni din totalul de 850 de milioane, reprezentind 1,2% din capital.

Alba-neagra cu actiunile SIF Oltenia

Avocatul Gheorghe Piperea sustine ca, in mai si iunie 2000, in 12 tranzactii derulate pe durata a 3 zile, 6,5 milioane de actiuni SIF au fost vindute de catre 7 societati controlate de Dinel Staicu, actualmente presedinte al Consiliului de Administratie al SIF Oltenia. Insa aceste 7 societati fusesera radiate anterior tranzactiei, ca urmare a fuziunii prin absorbtie, societatea rezultata fiind Reconversia SA, aflata acum in faliment. Cele sapte entitati apar in mod inexplicabil, spune Piperea, pe doua listinguri din 2001 si 2004 ale actionarilor SIF ca fiind in continuare detinatoare de actiuni. Din verificarile lichidatorului judiciar a reiesit ca tranzactiile din 2000 nu apar pe sumarul pus la dispozitie de Bursa de Valori Bucuresti. Piperea sustine ca, in urma acestor descoperiri, este posibil ca Dinel Staicu sa fi depasit pragul maxim de detinere de 1% din capitalul unui SIF, fara ca aceasta detinere sa fie raportata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.