Constantin Chelaru, tatal Larisei, fetita ucisa in octombrie 2005 de un vecin adolescent, s-a spanzurat ieri

Constantin Chelaru, tatal Larisei, fetita ucisa in octombrie 2005 de un vecin adolescent, s-a spanzurat ieri. Colegii spun ca a recurs la acest gest din cauza avocatilor care au cerut micsorarea pedepsei celui care i-a omorat fetita. Si-a luat viata condamnand justitia oarba si delasarea politiei.

Ieri-dimineata, Constantin Chelaru a ajuns la munca la Trustul de Montaj si Utilaj Chimic Bucuresti, filiala Iasi, la fel ca de obicei, la 7:00. Era mult mai suparat ca de obieci, pentru ca in urma cu doua zile, la al patrulea termen al procesului lui Robert Ciobanu, baiatul de 17 ani care a ucis-o pe Larisa Chelaru la 18 octombrie 2005, martorul acuzarii nu s-a prezentat, iar avocatul apararii a cerut schimbarea incadrarii juridice pentru criminal, din omor deosebit de grav in omor calificat. "Pedeapsa ar fi fost mai mica, de cel mult 12 ani si jumatate. Asta l-a dat peste cap", a povestit un coleg al lui Constantin Chelaru.

Barbatul lucra in fabrica din 1987 ca sudor, iar oamenii spun ca a fost cel mai bun in meseria lui pana sa se intample nenorocirea cu fetita. "De atunci a fost tot timpul mohorat, amarat. Spunea ca o sa se duca in audienta la presedinte, sa spuna sa i se faca dreptate. A fost numarul unu ca sudor, un om constiincios, dar care n-a putut accepta ce i s-a intamplat fiicei lui", a spus Vasile Lopatnicu, un coleg de munca. Un altul si-a amintit ca ieri, cand au vorbit despre sentinta ce ar putea-o primi adolescentul criminal, Constantin Chelaru a scrasnit din dinti, apoi a izbucnit in plans. Un altul si-a dat seama, dar prea tarziu ca tatal Larisei a spus ca degeaba traieste si ca mai bine ar muri, pentru ca asa s-ar duce langa fetita lui.

UN SCAUN SI O FRANGHIE

Cand muncitorii s-au dus in pauza de masa, intre 11:30 si 12:00, Constantin Chelaru nu i-a insotit, dar nimeni nu s-a mirat. A intrat intr-un atelier mai racoros, sa fie singur cu gandurile lui, dupa cum au crezut colegii. Dupa ce au mancat, oamenii au mai stat de vorba, iar pe la 12:15, unul dintre ei, Mihai Micheri, a intrat in atelier: "L-am vazut atarnand de o teava. I-am chemat repede pe colegi si au telefonat la 112". Cativa au dat jos corpul, iar impresia a fost ca inca mai avea puls. L-au pus pe un pat si au incercat sa-l resusciteze.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.