Jean Pierre Francois Sgueglia, autorul triplului asasinat care avut loc la finele anului trecut in cartierul Giulesti, va fi extradat de autoritatile din Serbia, urmand a fi judecat in tara noastra sub acuzatia de omor cu premeditare. Asasinul fugise din Romania dupa eveniment, pe 4 decembrie 2005, pe la punctul de trecere a frontierei din Giurgiu, dupa care a tranzitat Serbia in drum spre Italia. El a fost arestat in apropiere de Belgrad, in timp ce incerca sa forteze un baraj al politiei.

Autoritatile sarbe au aprobat cererea de extradare formulata de statul roman la data de 8 decembrie anul trecut. Criminalul elvetian urmeaza sa fie preluat de la Belgrad de o escorta a Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din Ministerul Administratiei si Internelor. Din cauza ca intre Belgrad si Bucuresti nu exista o linie aeriana directa, oficialii MAI studiaza posibilitatea transportului terestru al asasinului. Jean Pierre Francois Sgueglia (foto) este acuzat de impuscarea a trei persoane in cartierul bucurestean Giulesti.

Potrivit politiei, elvetianul a ucis-o, din gelozie, pe romanca Marilena Pantazi, fosta dansatoare in Elvetia, cu care avusese o relatie amoroasa. Acuzat in Italia pentru trafic de droguri si santaj, elvetianul a venit in Romania sa se razbune pe romanca ce il parasise pentru a se intoarce in tara. Ca urmare, Sgueglia i-a ucis cu 15 gloante pe Marilena, pe sotul acesteia, Valentin, si pe mama barbatului respectiv, insa a lasat-o in viata pe fetita in varsta de 4 ani a concubinei sale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.