Operatorii care au inchiriat sectoare de plaja de pe litoralul romanesc au facut investitii de peste cinci milioane de lei dupa prima luna de contract, sustin reprezentantii Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL) Constanta.

Investitiile facute pana acum in utilaje, in dotare igienico-sanitara minima si de agrement, nu se opresc aici. Suma totala pe care agentii o vor cheltui anul acesta va depasi 35 mil. de lei, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al DADL, Catalin Anton.
Reprezentantii DADL s-au aratat multumiti de operatori, care si-au respectat obligatiile contractuale si au achitat prima transa de 30% din valoarea totala a contractului.

Cu toate ca pe unele sectoare de plaja nu toate grupurile sanitare si dusurile sunt functionale, lipsind racordarea acestora la retelele de utilitati (apa potabila, canalizare, energie electrica), DADL nu acuza operatorii.

Potrivit acestora, vina este a municipalitatii Constanta, care a refuzat sa elibereze autorizatiile necesare. Cei care au facut deja aceste dotari au fost amendati pentru lipsa autorizatiei de construire.

Conform legislatiei, jumatate din suma incasata din contractele incheiate cu operatorii de plaje este virata la bugetul de stat, iar restul este folosit de DADL Constanta pentru a se interveni in situatii critice, pentru protejarea si conservarea plajelor, in caz de poluare accidentala, cat si pentru reabilitarea plajelor dupa sezonul estival.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.