Ministrul Justitiei a fost, din nou, ieri, tinta atacurilor unor membri ai CSM, suparati ca UE ii pune sa aleaga intre functiile din Consiliu si functiile de baza

Prezenta ieri la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, Monica Macovei a incercat sa puna pe tapet, inca o data, problema conflictului de interese, aflata in planul de actiuni pentru urmatorul raport de tara din septembrie. Discutia s-a transformat insa in conflict pe fata dupa ce citiva membri CSM au raspuns cu reprosuri la criticile aduse de ministru. Cel mai inversunat a fost Dan Lupascu, seful Curtii de Apel Bucuresti, care a declarat, inca o data, ieri, ca asteapta in primul rind ca sediul Curtii de Apel sa se mute in Palatul de Justitie, apoi sa-si dea demisia ministrul Justitiei si abia dupa aceea va lua o decizie in privinta functiei pe care sa o pastreze.

Bejinaru si Barbulescu sar la gitul ministrului

Un alt membru al CSM, Lidia Barbulescu, vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (cea care l-a sunat pe seful Institutului de Criminologie, cerindu-i sa scoata o materie din concursul de capacitate pe care urma sa-l dea fiica ei) i-a reprosat ministrului ca face "un proces de intentie". Lidia Barbulescu s-a aratat chiar surprinsa de faptul ca pina si Comisia Europeana s-ar fi "lasat pacalita" de ministrul Macovei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.