Peste 500 de persoane au participat, ieri, in Targoviste, la inmormantarea lui Constantin Radulescu, tanarul impuscat in cap, acum doua saptamani, de presedintele AFAN, Alexandru Radulescu. "Aici e Revolutie!", a exclamat, printre lacrimi, mama indoliata, la vederea multimii care a impanzit curtea Mitropoliei. Rude, prieteni, colegi sau simpli trecatori au tinut sa-l conduca pe ultimul drum pe "Costin", asa cum il strigau apropiatii. La 10 dimineata, zeci de coroane si galeti pline cu flori acopereau deja gardul casei unde Constantin Radulescu a copilarit, iar strada din fata locuintei era ticsita de persoane cu panglici negre in piept. Gemetele rudelor, care au razbatut puternic din casa, au provocat frisoane celor adunati afara. Nimeni n-a iesit din incaperea unde a fost depus sicriul fara batiste la ochi.

O ruda apropiata a invitat pe toata lumea sa vada coroana nevestei: doua inimi impreunate, ornate cu trandafiri albi si rosii, si sigilate cu un juramantul "Te voi iubi mereu". Printre murmure si vaicareli, vecinii descriau necunoscutilor corpul neinsufletit. "L-am vazut. N-are nicio stricaciune, saracul!", a repetat intr-una unul dintre cei de-ai zonei. 30 de fosti colegi de la Seminarul teologic au cantat cu patos "Vesnica pomenire!" atat in casa, cat si la Mitropolie si la cimitir. "Omul acesta si-a dedicat toata viata celorlalti. Era intotdeauna vesel si stia mereu cum sa te faca sa razi. Acum se pregatea sa se preoteasca in Grecia", a povestit Catalin Mihai, care a studiat timp de noua ani cot la cot cu Costin.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.