Omul de afaceri de origine siriana Omar Hayssam nu s-a prezentat miercuri la Curtea de Apel Bucuresti, unde urma sa fie audiat in dosarul in care este acuzat de constituirea si finantarea grupului terorist care i-a rapit, in Irak, pe jurnalistii Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian

Avocatul sirianului, Aurel Ciobanu, a declarat ca Hayssam nu s-a putut prezenta deoarece este internat la o clinica de specialitate din localitatea Valeni de Munte, unde urmeaza un tratament naturist impotriva cancerului. Aurel Ciobanu nu a putut dovedi cu acte ca Hayssam este internat, insa a promis ca pana la termenul urmator va aduce aceste documente. Avocatul a spus ca nici el, nici familia nu l-au putut contacta pe Hayssam pana acum, deoarece acesta nu are nici un telefon mobil. In replica, procurorul de sedinta a declarat ca se constata in continuare aceeasi situatie ca si la termenele anterioare si a cerut completului de judecata luarea unor masuri punitive impotriva lui Hayssam.

Avocatul Aurel Ciobanu a aratat ca starea psihica a lui Hayssam este foarte proasta si nu este de dorit luarea unor masuri punitive impotriva acestuia. Instanta a fixat un nou termen al procesului pe 19 iulie, judecatorii cerand avocatilor sa aduca actele promise. Omar Hayssam a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 aprilie 2005, iar la 20 aprilie, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus inceperea urmaririi penale a acestuia pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, spalare de bani si inselaciune.

In ianuarie 2006, Hayssam a suferit o interventie chirurgicala, medicii descoperindu-i o tumoare maligna localizata la colon. Astfel, la termenul din 23 ianuarie, avocatii sai au solicitat eliberarea din arest pe motiv ca se confrunta cu grave probleme de sanatate si nu mai exista temeiuri legale pentru prelungirea mandatului de arestare preventiva. Omar Hayssam mai este judecat in dosarele "Foresta Nehoiu" si "Volvo Track" in care este acuzat de savarsirea mai multor infractiuni de natura economica printre care bancruta frauduloasa si spalare de bani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.