Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana nu va aduce schimbari spectaculoase, ci va fi doar un moment normal in procesul de aderare, in cursul caruia Romania a adoptat normele europene, a declarat ieri Vaclav Klaus, presedintele Cehiei, in cadrul Forumului de Afaceri romano-ceh, organizat la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

"Nu se va intampla nimic la 1 ianuarie si sunt surprins ca romanii se asteapta la o schimbare majora. Romania a inceput de cativa ani procesul de aliniere la cerintele Uniunii Europene, iar data aderarii este doar un moment oficial", a precizat presedintele ceh. Klaus a adaugat ca nu este un eurosceptic, ci un eurorealist, care nu este multumit de atitudinea euronaivilor.

Potrivit presedintelui Cehiei, incercarea de armonizare, omogenizare si unificare a tarilor membre UE nu este calea cea buna, iar respingerea Constitutiei europene in Olanda si Franta reprezinta un semn pozitiv, care ar putea pregati o mai buna Uniune Europeana, informeaza Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.