"Sfaturile de calatorie", pe care Ministerul roman al Afacerilor Externe le-a lansat recent si in care Bulgaria este calificata drept destinatie cu risc la fel ca Iranul, au declansat un adevarat razboi al declaratiilor intre diplomatia de la Sofia si cea de la Bucuresti. Imediat dupa avertizarea MAE adresata romanilor cu privire la potentialele pericole pe care le presupune o calatorie in tara vecina, Ministerul bulgar de Externe a facut o recomandare similara cetatenilor sai care intentioneaza sa viziteze Romania. Atentie ca in Romania se fura bagaje, bani si documente personale, avertizeaza site-ul MAE de la Sofia.

Atentie la falsul politist si la vamesul corupt

Bulgarii trebuie sa fie cu ochii in patru mai ales in zona garilor, a supermarketurilor si in mijloacele de transport in comun. "Sunt cazuri in care masinile cu numar de inmatriculare strain sunt oprite de falsi politisti, care simuleaza pseudo-accidente de circulatie ca sa poata fura in acest timp banii si pasapoartele din masina", este avertizat bulgarul turist in Romania. Foarte des, cetatenii bulgari trebuie sa dea mita vamesilor romani la trecerea granitei. in principiu, avertizeaza MAE de la Sofia, este vorba de sute de euro, in functie de numarul de persoane si de marca masinii.

Risc de imbolnavire de meningita si conjunctivita

Romania prezinta riscuri si in ceea ce priveste contaminarea cu meningita, conjunctivita si hepatita. Bulgarul nu trebuie sa ignore nici gripa aviara inregistrata chiar si in fermele de pasari romanesti. El trebuie sa fie pregatit si pentru un eventual cutremur, pentru ca Romania este situata intr-o zona seismica activa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.