O gluma a ducelui de Edinburgh a fost prea tare chiar si pentru conationalii sai, cunoscuti pentru umorul lor negru

Printul consort Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, duce de Edinburgh, a facut o gafa de proportii pe seama copiilor orfani din Romania. De altfel, printul este cunoscut pentru gafele sale pe banda rulanta, cu atit mai mult acum, la virsta de 86 de ani.

Simbata, la decernarea premiilor ducelui de Edinburgh, unul dintre cistigatori i-a spus printului Philip ca a lucrat in Romania. Mirat, printul l-a intrebat: "Romania? Doar nu te-ai dus sa ajuti la unul dintre orfelinatele de acolo?". Cind tinarul i-a raspuns ca nu a fost vorba despre asa ceva, printul a rasuflat usurat: "A, foarte bine. Sint asa de multe orfelinate acolo incit ai impresia ca fac copii numai ca sa-i bage in orfelinate".

Martorii la eveniment au intimpinat "gluma" printului cu o tacere sugestiva. Declaratiile lui Philip l-ar putea pune in dificultate in relatiile cu fiul sau, printul Charles, patronul organizatiei caritabile FARA, care, printre altele, ajuta copiii din Romania, comenteaza Sun online. Palatul Buckingham a raspuns intrebarilor ziaristilor: "Nu comentam asupra conversatiilor private pe care le-a avut sau nu le-a avut ducele de Edinburgh".

Petitionarii vazusera raportul

Gluma printului consort, pe care nici macar britanicii, cunoscuti pentru simtul negru al umorului, nu au gustat-o, vine in contextul proaspetei petitii semnate de 400 de europarlamentari care cer Romaniei sa reia adoptiile internationale aflate in asteptare. Actiunea a fost initiata de cinci membri ai Parlamentului European, pe 3 aprilie 2006, si priveste cazurile a aproape 1.100 de copii pentru care s-au depus cereri de adoptii internationale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.