Constantin Radulescu, tanarul impuscat in cap de presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN) din Romania, a murit in noaptea de sambata spre duminica, decesul fiind inregistrat la ora 24,15. Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Parchetului General, Robert Cazanciuc, ne-a declarat ca infractiunea de care este acuzat Alexandru Radulescu, presedintele AFAN, va fi schimbata din tentativa de omor calificat in omor calificat.

Masurile de resuscitare desfasurate de medicii Spitalului de Urgenta Floreasca, mai mult de o jumatate de ora, s-au dovedit zadarnice, ca de altfel si medicatia si interventiile chirugicale multidisciplinare. Barbatul a murit in urma unui atac cardiorespirator, dupa ce fusese diagnosticat cu meningoencefalita post-traumatica si ulterior septicemie.

Astfel, Alexandru Radulescu, autorul agresiunii, va fi acuzat de omor calificat, pedeapsa pentru care ar putea ispasi peste 20 de ani de inchisoare. El se afla in arest preventiv, in ciuda apelului declarat de avocatii sai impotriva acestei masuri.

Ancheta in acest caz a fost demarata la data de 26 iunie, cand procurorii damboviteni au decis cercetarea in libertate a lui Alexandru Radulescu, pentru tentativa de omor calificat. A doua zi, insa, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism au preluat cazul, propunand magistratilor arestarea preventiva a presedintelui AFAN pentru 29 de zile. La 1 iulie, Tribunalul Bucuresti a emis mandatul, dar avocatii au facut recurs, care a fost respins ca nefondat la 6 iulie de catre Curtea de Apel.

Alexandru Radulescu a sustinut atunci in fata instantei ca a vrut doar "sa-l sperie" pe tanar si ca totul a fost "un accident nefericit, pe un fond de oboseala exagerata". Intrebat de instanta daca are copii, Radulescu a spus ca are patru, context in care presedintele completului i-a sugerat ca ar trebui sa le spuna sa nu se duca la scaldat. Potrivit Mediafax, avocatul lui Radulescu a sustinut ca acuzatiile privind faptul ca clientul sau ar fi tras cu intentie in vederea uciderii sau ca ar fi fost vorba "de o tragere exterioara masinii" sunt niste speculatii folosite de Tribunalul Bucuresti in motivarea deciziei de arestare preventiva. Aparatorul a sugerat chiar ca substanta craniana osoasa lipsa in cazul victimei ar fi efectul unei alte interventii medicale, fara legatura de cauzalitate cu fapta. In replica, procurorul de sedinta a invocat concluziile expertizelor medico-legale si balistice potrivit carora viata pacientului a fost pusa in primejdie si, respectiv, ca arma nu se putea descarca accidental.

Expertiza medico-legala

Trupul lui Constantin Radulescu va putea fi ridicat din Spitalul Floreasca, dupa expirarea celor 24 de ore de la momentul decesului, numai in baza unei ordonante emise de procurori, care vor dispune si expertiza medio-legala a cadavrului, a declarat, citat de Mediafax, Bogdan Oprita, purtator de cuvant la unitatea sanitara bucuresteana.

Pentru ca tanarul a fost impuscat pe raza judetului Dambovita, ordonanta ar putea fi emisa de procurorii locali, urmand ca expertiza medico-legala sa fie realizata la laboratorul de specialitate din Targoviste. Cu toate acestea, nu este exclusa nici ipoteza ca analiza sa fie realizata la Bucuresti, unde sunt efectuate cercetarile in acest caz.

Alexandru Radulescu, cel care l-a impuscat pe tanar, va fi obligat, protrivit Legii asigurarilor Sociale de Sanatate si Contractului Cadru, sa suporte cheltuielile de spitalizare, care ar putea ajunge chiar si la un miliard de lei vechi, dupa cum estimeaza unii specialisti. Suma reala va fi insa cunoscuta abia dupa ce vor fi adunate toate costurile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.