Trei persoane au fost prinse de politie dupa ce au reusit sa pacaleasca functionarii de la sapte banci din Bucuresti. Conform anchetatorilor, doi dintre escroci erau asociati la doua firme si, pentru a beneficia ilegal de credite, foloseau acte false pe numele celei de-a treia persoane.
Astfel, politistii spun ca bucurestenii Constantin Dragomir si Cristian Rus furnizau carti de munca si adeverinte de salariu emise de Company SRL si Total Rom 2003 SRL pe numele unei femei, Bianca Calota (24 de ani), care se ducea apoi la banci in calitate de cetatean onest si solicita credite de la diverse banci. Folosind aceasta metoda, in perioada ianuarie-martie 2006, tanara a pacalit functionarii de la sapte institutii si in numai trei luni a reusit sa puna mana pe credite in suma de 1,5 miliarde de lei vechi.

Escrocheria a fost depistata din cauza neplatii ratelor: bancile au inregistrat numele femeii in baza de date pentru rau-platnici si s-a constatat ca ea prezentase mai multe tipuri de acte. Dupa ce politia a fost anuntata, prinderea escrocilor a reprezentat doar o chestiune de timp. Acum cei trei sunt cercetati in stare de retinere pentru fals si inselaciune.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.