Raportul alcatuit de Claudio Fava, europarlamentarul Grupului Socialist, a fost votat, ieri, in plenul Parlamentului European, la Strasbourg, cu 389 voturi pentru, 137 impotriva si 55 abtineri. Documentul a trecut cu sprijinul socialistilor, desi mai multi membri ai PPE s-au opus. Popularii au avertizat de la inceput ca nu vor vota raportul daca acesta nu va fi "clar si echilibrat", PPE fiind de acord ca exista suspiciuni, dar nu si dovezi. In aceste conditii, cei care au decis votul au fost europarlamentarii din Grupul Liberal European.

Ei s-au pronuntat in favoarea raportului, numai dupa ce, la votul precedent din Comisia temporara, baroana Sarah Ludford, vicepresedintele Comisiei din partea liberalilor, scosese paragraful cu numele Romaniei si al Poloniei. Pentru prima data, un observator roman la Parlamentul European, Marian Jean Marinescu, i-a adresat intrebari raportorului Dick Marty, cerandu-i public explicatii pentru acuzatiile aduse Romaniei fara nicio dovada.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.