Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca unele dintre steguletele care marcheaza capitolele cu intarzieri in negocierile cu UE nu pot fi imputate in totalitate autoritatilor, de vina fiind si unele companii private care deruleaza contracte finantate de la buget, care nu si-au facut treaba la timp.

Modificarea conditiilor de participare la licitatii

El a solicitat inasprirea conditiilor de participare a firmelor la licitatiile publice, in contextul in care exista intarzieri cu privire la finalizarea constructiilor pentru verificarea sanitar-veterinara de la punctele de trecere a frontierei. "Finalizarea constructiilor va rezolva un alt stegulet galben, insa aici lucrurile depind foarte mult de firmele care au castigat licitatiile publice si care trebuie sa respecte termenele contractate", declara premierul. El a anuntat ca a solicitat Ministerului Justitiei sa elaboreze un proiect de act normativ pentru a bloca accesul firmelor care nu isi repecta obligatiile contractuale la alte licitatii care implica bani publici sau europeni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.