Cercetat in stare de arest preventiv sub acuzatia ca, impreuna cu afaceristul Marian Iancu, ar fi produs o frauda de aproape 2.700 miliarde de lei vechi, Ovidiu Tender a fost asteptat ieri, la ora 13.00, la Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor pentru a fi audiat in legatura cu sesizarea ca reprezentantii Ministerului Public ar fi savarsit anumite ilegalitati atunci cand l-au privat de libertate.

Intalnirea cu membrii comisiei respective nu a mai avut insa loc din cauza ca procurorii au comunicat parlamentarilor, cu doar cateva ore inainte de intrevedere, ca doresc o reprogramare. Motivul amanarii: "inculpatul trebuie sa fie prezent la Curtea de Apel la ora 10.00 pentru solutionarea unei contestatii la executare, iar dupa aceea este necesara prezenta acestuia la Parchet pentru o serie de activitati procesuale deja planificate". Ca atare, audierea lui Tender a fost amanata pentru o data neprecizata, cel mai probabil la toamna, tinand cont de faptul ieri era ultima sesiune de vara a Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputatilor.

Avocatii lui Tender au reactionat clamand ca nu se impunea prezenta clientului lor la Parchet, atata vreme cat acesta a ales sa nu mai faca declaratii pana in momentul in care va fi audiat Cristian Bejenariu, expertul judiciar desemnat sa efectueze expertiza financiar-contabila in dosarul RAFO-Carom si, totodata, personajul care a contribuit la arestarea afaceristului dupa ce s-a autodenuntat la Parchet ca acesta ar fi facut presiuni asupra sa. De subliniat ca azi TMB se va pronunta in ceea ce priveste cererea de revocare a masurii de arestare preventiva inaintata de Tender.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.